sushi-shop
sushi-shop
sushi-shop

Tojiro High Powder R2
Europejska stylistyka i współczesna technologia.

Noże Tojiro High Powder R2 to trzywarstwowa technologia zwana Sanmai. Rdzeń hartowany do twardości 64 w skali Rockwella wykonany jest ze stali poroszkowej R2 i otoczony dwiema warstwami nieco miększej stali 13-Chrome, nierdzewnej dzięki zawartości 13% chromu. Produkowana przez Kobelco Steel Company R2 to wysokowydajna stal narzędziowa, niezwykle twarda, dająca się perfekcyjnie naostyrzyć i długo utrzymująca ostrość. Stal ta dystrubuowana jest również przez Takefu Steel Company pod nazwą Super Gold 2 (SG2). Chakterystyczne jest to, że klingi noży Tojiro High Powder są wykuwane, a nie wytłaczane, co poprzez zwiększoną gęstość daje wyższą trwałość i odporność na ścieranie. Noże te podobnie jak seria DP wykonane są w konstrukcji full tang z uchwytem w stylu zachodnim. Okładziny z ekologicznego drewna przymocowano do trzpienia trzema nitami.


Tojiro Santoku

Nóż szefa

Tojiro Gyuto

Nóż szefa

Tojiro Nóż uniwersalny

Petty knife

Tojiro Gyuto

Nóż szefa

Tojiro Gyuto

Nóż szefa

Tojiro Nóż uniwersalny

Petty knife