sushi-shop
sushi-shop
sushi-shop

Tojiro Yasuki Shirogami
Najwyższej jakości noże w tradycyjnym stylu (nie polerowane)

Noże te wykonane są tradycyjną metodą z dwóch rodzajów stali o różnej twardości i zawartości węgla. W części grzbietowej noża użyto miękkiej stali a w tej gdzie znajduje się ostrze zastosowano stal Shirogami. Stal Shirogami jest w Japonii bardzo chętnie stosowana do wytwarzania doskonałych ostrzy, zapewnia długotrwałą ostrość. Noże te tradycyjnie nie są nierdzewne.


Tojiro Yasuki Shirogami Nakiri

Z polerowaną powierzchnią ostrza

  • Długość ostrza: 165mm
  • Ciężar: 130g
  • Sposób ostrzenia: dwustronnie
  • » więcej informacji
  • Nr art.: F-702A

Tojiro Yasuki Shirogami Santoku

Z polerowaną powierzchnią ostrza

  • Długość ostrza: 165mm
  • Ciężar: 110g
  • Sposób ostrzenia: dwustronnie
  • » więcej informacji
  • Nr art.: F-701A

Tojiro Yasuki Shirogami Nakiri

Tradycyjnie kuta powierzchnia

Tojiro Yasuki Shirogami Nakiri

Tradycyjnie kuta powierzchnia

Tojiro Yasuki Shirogami Santoku

Tradycyjnie kuta powierzchnia