sushi-shop
sushi-shop
sushi-shop

Tojiro SIPPU
Maksymalna twardość i najwyższa jakość

Ten robiący wrażenie damasceński wzór powstaje w skomplikowanym procesie skuwania kilkudziesięciu (37 lub 63) warstw stali o różnej zawartości węgla na rdzeniu o ekstremalnej twardości VG-10 HRC 60+/- , ta kombinacja zapewnia niespotykaną ostrość przy zachowaniu doskonałej elastyczności ostrza.
Miejsce połączenia uchwytu i ostrza jest w nożach serii Sippu wzmocnione skuwką z prawdziwego rogu bawolego. Materiał ten jest niezwykle trwały i zapewnia maksymalną stabilność.
Nóż z serii Tojiro SHIPPU zaspokoi najwyższe wymagania.


Tojiro SIPPU

Mały nóż obierania z 37 warstw

Tojiro SIPPU

Do obierania i porcjowania z 37 warstw

Tojiro SIPPU

Petty Knife z 37 warstw

  • Długość ostrza: 130mm
  • Ciężar: 115g
  • Sposób ostrzenia: dwustronnie
  • » więcej informacji
  • Nr art.: FD-592

Tojiro SIPPU

Gyuto z 63 warstw

  • Długość ostrza: 180mm
  • Ciężar: 220g
  • Sposób ostrzenia: dwustronnie
  • » więcej informacji
  • Nr art.: FD-593

Tojiro SIPPU

Gyuto z 63 warstw

  • Długość ostrza: 210mm
  • Ciężar: 235g
  • Sposób ostrzenia: dwustronnie
  • » więcej informacji
  • Nr art.: FD-594

Tojiro SIPPU

Gyuto z 63 warstw

  • Długość ostrza: 240mm
  • Ciężar: 300g
  • Sposób ostrzenia: dwustronnie
  • » więcej informacji
  • Nr art.: FD-595

Tojiro SIPPU

Gyuto z 63 warstw

  • Długość ostrza: 270mm
  • Ciężar: 330g
  • Sposób ostrzenia: dwustronnie
  • » więcej informacji
  • Nr art.: FD-596

Tojiro SIPPU

Santoku z 63 warstw

  • Długość ostrza: 165mm
  • Ciężar: 125g
  • Sposób ostrzenia: dwustronnie
  • » więcej informacji
  • Nr art.: FD-597

Tojiro SIPPU

Nakiri z 63 warstw

  • Długość ostrza: 180mm
  • Ciężar: 255g
  • Sposób ostrzenia: dwustronnie
  • » więcej informacji
  • Nr art.: FD-598

Tojiro SIPPU

Nóż do sushi i filetowania z 63 warstw

  • Długość ostrza: 210mm
  • Ciężar: 210g
  • Sposób ostrzenia: dwustronnie
  • » więcej informacji
  • Nr art.: FD-599