sushi-shop
sushi-shop
sushi-shop

Tojiro Aogami
Ręcznie kute ze stali Aogami z pierścieniem z bawolego rogu

Noże te wykute są w technice dwóch warstw z ekstremalnie twardej Aogami stali.
W tym przypadku doświadczeni kowale skuwają warstwę wysoko węglowej stali z warstwą stali miękkiej technologia ta zapewnia wystarczającą elastyczność oraz łatwość ponownego zaostrzenia dla mniej doświadczonych użytkowników.
Aogami stal to rodzaj z najwyższej jakości stali o dużej twardości tradycyjnie używana do wyrobu japońskich noży, charakteryzuje się bardzo długim zachowaniem ostrości.
Tojiro Aogami noże są jednostronnie zaostrzone co zapobiega przywieraniu ciętego materiału do ostrza. Uchwyt w formie "KASZTANA" wykonany z japońskiego drewna HO wykończony skuwką z bawolego rogu.
Ponieważ do wykonania użyto najwyższej jakości naturalnych materiałów mogą wystąpić różnice w kolorze i mazerunku co nadaje im wyjątkowości i niepowtarzalności.


Tojiro Aogami Yanagi-Sashimi 300

Do cięcia surowych ryb i mięsa

  • Długość ostrza: 300mm
  • Ciężar: 200g
  • Sposób ostrzenia: jednostronnie
  • » więcej informacji
  • Nr art.: F-962

Tojiro Aogami Yanagi-Sashimi 330

Do cięcia surowych ryb i mięsa

  • Długość ostrza: 330mm
  • Ciężar: 260g
  • Sposób ostrzenia: jednostronnie
  • » więcej informacji
  • Nr art.: F-963

Tojiro Aogami Deba 210

Do filetowania ryb całych

  • Długość ostrza: 210mm
  • Ciężar: 420g
  • Sposób ostrzenia: jednostronnie
  • » więcej informacji
  • Nr art.: F-978